项目标签/Project Label
客户/client:兴庆宫·南洋幼学
地址/address:西安
时间/time:2017
服务/service:景观设计、空间设计
设计总监/director:王俊宝、欧吉勇
设计师/designer:王俊宝、陈建、刘蔚

 

 

 

幼教行业——古建筑改造的又一经典案例。Early Childhood Education Industry - Another Classic Case Of Ancient Buildings.


兴庆宫南洋幼学–简介
Xingqing Palace Nanyang Children's Studies - Introduction

南洋幼学位于西安兴庆宫南熏殿内,位于兴庆宫中北部,这里曾是唐玄宗李隆基的旧宅,是皇帝退朝后休息的地方,校内随处可见古老的建筑、参差不齐的绿植、青砖、瓦片、枯山水。得天独厚的位置使得它可以充分从当地的文化和背景中汲取养分,展示空间的不同在于,我们在中式外壳下一颗当代艺术心。拥有得天独厚的教育资源,人文底蕴深厚,设计师敏锐的将传统文化和场地独有的古建筑人文气质相结合,此次设计,非常注重历史和文化的积淀延续建筑与地理环境,传统与现代的冲击,人文精神相融的风骨,演绎中式美学,精湛演绎千年兴庆宫的人文精神。如何在这个古建筑场地内设计一个功能与空间符合儿童特色的校园,是设计师考虑的核心问题。设计师希望用最单纯与干净的色彩与设计手法,自内而外来表现与塑造这个核心建筑,兴庆宫建筑原体也仍保持原样。形成强烈的光影对比和体量感,并为孩子们提供了舒适与自然融合的学习空间,形成和谐的统一的儿童乐园。

Nanyang Young School is located in the south of Xingqing Palace in Nanjing, located in the north of Xingqing Palace, where was the old house of Tang Xuanzong Li Longji, the place where the emperor retreated, and the ancient buildings were found everywhere. Plant, brick, tile, dry landscape. The unique location makes it possible to draw nutrients from the local culture and the background, and the difference in the display space is that we have a contemporary art center under the Chinese shell. Has a unique educational resources, profound cultural background, the designer will be sensitive to the traditional culture and the unique combination of ancient architectural culture and temperament, the design, with great emphasis on the accumulation of history and culture continued construction and geographical environment, traditional and modern Impact, the integration of humanistic spirit of the character, the interpretation of Chinese aesthetics, superb interpretation of the Millennium Xingqing Palace of the humanistic spirit. How to design a function and space in this ancient building site in line with the characteristics of children's campus, is the designer to consider the core issues. Designers hope to use the most simple and clean color and design practices, from the inside and outside the performance and shape the core building, Xingqing Palace building remains the same remains. The formation of a strong contrast between light and shadow and weight, and for the children to provide a comfortable and natural integration of learning space, the formation of a harmonious and unified children's paradise.

宫殿园所/Palace Park
宫殿内多彩的阶梯带给孩子不一样的道路。The colorful steps in the palace give children a different way.

▼阶梯示意图/Ladder diagram
 

 

 



▼效果图/Effect diagram



▼效果图/Effect diagram



 








西安迪卡建筑设计有限公司 COPYRIGHT © 2012 All rights reserved 陕ICP备12005011号-2 幼儿园设计-幼儿园装修设计|幼儿园室内设计|幼儿园设计公司|XML地图